Projekti Kantti

Projekti Kantti on NEET-nuoria työelämään ja opintoihin kiinnittävä hanke, jonka tavoitteena on kehittää ehkäisevää päihdetyötä, pelikasvatusta, diginuorisotyötä. Sen tuloksena syntyy kouluille maksutta jaeltava peli, jota voidaan käyttää digiopetusmateriaalina päihdekasvatuksessa.

Projekti Kantti on StuDiscon perustoiminnasta eritelty hanke, jonka mahdollinen tuotto ohjataan suoraan Kantti-pelin ylläpitoon ja kehittämiseen. Täten hankeprojekti ei jää hetken toiminnaksi, vaan siitä saadaan osa pysyvää palveluketjua ehkäisevässä päihdetyössä.

Käytännössä Projekti Kantti, eli pelin tekeminen, integroidaan osaksi yhteiskunnallisen yrityksemme perustoimintaan. Tämä mahdollistaa resurssi tehokkaan tuen järjestämisen ja Kantti-pelin tuotantoon osallistuvien nuorten verkostoitumisen kaikissa osa-alueissa työskentelevien kanssa. Osallistaminen mahdollistaa nuorelle annettavan välittömän ja välillisen päihdekasvatuksen.

Lounais-Suomen aluehallintavirasto on päättänyt myöntää Projekti Kantille valtionavustusta 40 000 euroa vuodelle 2021.

Kantti-peli

Sisällöntuotannossa rakennamme opettavaista Visual Novel tyylistä peliä ehkäisevään päihdetyöhön. Peli on kokoelma pieniä tarinoita, joihin on upotettu opetussisältöä. Pienet tarinat yhdistyvät ja verkostoituvat toisiinsa ja niistä muodostuu isompi saaga, jonka suunnan pelaaja itse päättää. Tarinan lisäksi peli sisältää minipelejä interaktiivisuuden lisäämiseksi ja oppimistehtäviä tiedon sisäistämiseksi.

Mitä mieltä olet? Toimiiko idea? Miten sinä opettaisit nuorille päihteistä?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *