TIETOA MEISTÄ

Ever since prehistoric times, people have used substances to expand their minds. For many generations, people have developed drugs to help with diseases. There are many views and opinions on good or bad, right or wrong, and legal or illegal; as many views as there are people on the planet. Which is natural as we all come from different backgrounds and live different lives. In all these views and opinions, the unifying factor and the biggest question has always been ”How to live safely in a world of addictions?”. – Venla Elovaara, CEO

Yhteiskunnallinen yritys StuDisco Oy on sisällöntuotannon ja koulutusalan startup-yritys. Yhteiskunnallista vaikuttavuutta tekevä yritystoiminta on saanut alun Turun korkeakoulujen moniammatillisen Nuori yrittäjä -kurssin yhteydessä tammikuussa 2019. Yhtiö on perustettu helmikuussa 2020.

StuDisco Crew on monialainen tiimi, joka sisältää pedagogiikan, ehkäisevän päihde- ja mielenterveystyön, nuorisotyön, ohjelmisto-, peli-, asiakaspalvelu- ja markkinointialan osaajia.

TB kesä 2020: Tommi, Kirsi, Venla, Santeri, Rodrigo. Kuva: IG@saritarin

TARINAMME

StuDisco on tukikohta, jonka tavoitteena on edistää nuorten osallisuutta ja hyvinvointia. StuDiscon on tarkoitus täyttää nivelvaihe matalan kynnyksen tukitoiminnan ja työelämän välillä, joka lisää palveluohjauksen monipuolisuutta ja tarjoaa uusia välivaiheita ennen työelämää. Tämä toteutetaan osallistamalla nuoria sisällöntuotannollisiin tehtäviin ja mm. päihdekasvatuspeli Kantin tekemiseen. Opetusteknologiatuotantomme mahdollistaa monikulttuurisen työympäristön, jonka avulla voimme kouluttaa osaajia laajasti eri aloille, nuoria kiinnostavin keinoin.

Tarina sai alkunsa Venlan, yrityksen toimitusjohtajan, ideasta Urastudiona toimivan kampaamon perustamisesta vuonna 2016. Liiketoiminnan luominen vaati pätevöitymistä mm. nuorisotyön ja mielenterveystyön aloilta, joten matka alkoi 2017 Yhteisöpedagogin opinnoilla Humakissa, Turun kampuksella. Matkan aikana vastaan tuli opetusteknologia sekä opetusmateriaalin puute päihdekasvatuksessa. Visio ja missio sai uuden suunnan, jotta vaikuttavuutta voidaan luoda useammalta eri kantilta, sekä laajemmalle kohderyhmälle. 

Tästä kehittyi idea tuetun työssäoppimisen koulutusympäristöstä, jossa jengi pääsee tekemään opetuspeliä päihdekasvatukseen, sekä samalla treenaamaan peli- ja media alan ammatillisia taitoja.

Tammikuussa 2019 Venla ja Santeri Loitomaa, CTO ja Koodari, kohtasivat Turussa SparkUp:n kahvikoneen äärellä Turun korkeakoulujen Nuori Yrittäjä-kurssin tutustumiskierroksella. Venla esitti kohtalokkaan kysymyksen Santerille: ”Onko mahdollista tehdä peli huumeista?” Koodarina Santeri vastasi luonnollisesti: ”No joo on.” Tästä päivästä lähtien olemme määrätietoisesti rakentaneet ydin tiimiä ja ensimmäistä palvelutuotekokonaisuutta, Kantti-opetuspeliä ja -koulutusohjelmaa. 

Mukaan matkalle astui Käsikirjoittajamme Tommi Heikkinen, sekä Artistimme Rodrigo Quintana. StuDisco Crew kasvaa ja mukaan on tullut monia taitavia StuDiscon tavoitteena on pitkällä tähtäimellä luoda useita kansainvälisesti tunnettuja pelejä ja kehittää näistä saatavilla tuloilla liiketoimintaa. Luomalla kontakteja ja verkostoja voidaan mahdollistaa yrityksen kansainvälinen kehittyminen ja skaalautuminen. Täten vahvistaen nuorten syrjäytymisen ehkäisyä pitkäjänteisesti. Tavoitteena on vakiinnuttaa asema kansainvälisillä markkinoilla suomalaisena mielenterveys-, riippuvuus-, päihde- ja pelikasvatuksen opetusteknologian tuottajana. 

Yhteiskunnallisena yrityksenä StuDisco Oy:n toimintaa ohjaa rajoitettu voitonjako, tämä varmistaa toiminnan eettisyyden ja voiton ohjautumisen liiketoiminnan kehittämiseen ja täten palveluiden vahvistamiseen

YHTEYSTIEDOT

Asiakkuuspäällikkö:
Jonna Aalto 
jonna.aalto(at)studisco.fi
 
Myyntipäällikkö:
Jussi Ollonqvist
+358 44 231 8051 | jussi.ollonqvist(at)studisco.fi 

Tekninen tuki:
Santeri Loitomaa
+358 44 780 1888 | support(at)playkantti.fi

Toimitusjohtaja:
Venla Elovaara
venla.elovaara(at)studisco.fi

Hallinto:
Sami Rauhala
sami.rauhala(at)studisco.fi

Markkinointipäällikkö
Jonna Aalto 
jonna.aalto(at)studisco.fi

Teknologiajohtaja:
Santeri Loitomaa
+358 44 780 1888 | santeri.loitomaa(at)studisco.fi


Toimipisteemme sijaitsevat Turussa ja Espoossa;
Pharma City: Turku Game Hub
Sekä verkossa Discord: StuDisco

CREW
PERUSTAJAT

Co-founder

Hand of the Emperss (Hand of the CEO)

Sami Rauhala


Founder

The Empress (CEO)       

Venla Elovaara

Linked

Co-founder

Rune Master (Lead of Game Art)

Rodrigo Quintana

LinkedIn

Founder

IT-Wizard (CTO)              

Santeri Loitomaa

LinkedIn

Founder

Lore Master (Lead of Game Design)

Tommi Heikkinen

LinkedIn

CREW
HENKILÖKUNTA

Creative Director

Sami-Severi Sjöberg

LinkedIn

CMO & Key Account Manager

Jonna Aalto

LinkedIn

Lead of Sales

Jussi Ollonqvist

 

DEVOPS

Kim Holviala