TIETOA MEISTÄ

”From prehistoric times people have used substances to expand their mind. For many generations, people have developed drugs to help with diseases. There are many views and opinions on good and bad, right and wrong, legal or illegal; as many views as there are people on the planet.  Which is totally natural as we all come from different backgrounds and live different lives.  The unifying question, in all these views and opinions, has always been ”How to live safely in a world of addictions? – Venla Elovaara, CEO

Yhteiskunnallinen yritys StuDisco Oy on sisällöntuotanto- ja koulutusalan startup-yritys. Yhteiskunnallista vaikuttavuutta tekevä yritystoiminta on saanut alun Turun korkeakoulujen moniammatillisen Nuori yrittäjäkurssin yhteydessä tammikuussa 2019. Yhtiö on perustettu helmikuussa 2020. 

StuDisco Crew on moniammatillinen tiimi, joka sisältää pedagogiikan-, ehkäisevän päihde- ja mielenterveystyön, nuorisotyön-, ohjelmisto-, asiakaspalvelu ja markkinointi alan osaajia.

TARINAMME

StuDiscon Urastudio on tukikohta syrjäytymisriskissä oleville henkilöille, ja sen tavoitteena on edistää asiakkaan osallisuutta ja hyvinvointia. Urastudion on tarkoitus täyttää nivelvaihe matalan kynnyksen tukitoiminnan ja työelämän välillä, joka lisää palveluohjauksen monipuolisuutta ja tarjoaa uusia välivaiheita ennen työelämää. Tämä toteutetaan osallistamalla asiakkaita sisällöntuotannollisiin tehtäviin ja mm. päihdekasvatuspeli Kantin tekemiseen. Opetusteknologiatuotantomme mahdollistaa monikulttuurisen työympäristön, jonka avulla voimme valmentaa osaajia laajasti eri aloille, asiakkaita kiinnostavin keinoin. 

 

Tarina sai alkunsa Venlan, yrityksen toimitusjohtajan, ideasta Urastudiona toimivan kampaamon perustamisesta vuonna 2016. Liiketoiminnan luominen vaati pätevöitymistä mm. nuorisotyön ja mielenterveystyön aloilta, joten matka alkoi 2017 Yhteisöpedagogin opinnoilla Humakissa, Turun kampuksella. 

Matkan aikana vastaan tuli opetusteknologia sekä opetusmateriaalin puute päihdekasvatuksessa. Visio ja missio sai uuden suunnan, jotta vaikuttavuutta voidaan luoda useammalta eri kantilta, sekä laajemmalle kohderyhmälle. 

 

Tästä kehittyi idea tuetun työssäoppimisen valmennusympäristöstä, jossa jengi pääsee tekemään opetuspeliä päihdekasvatukseen, sekä samalla treenaamaan peli- ja media alan ammatillisia taitoja. 

Tammikuussa 2019 Venla ja Santeri Loitomaa, CTO ja Koodari, kohtasivat Turussa SparkUp:n kahvikoneen äärellä Turun korkeakoulujen Nuori Yrittäjä-kurssin tutustumiskierroksella.  

Venla esitti kohtalokkaan kysymyksen Santerille: ”Onko mahdollista tehdä peli päihteistä?” Koodarina Santeri vastasi luonnollisesti: ”No joo on.” 

Tästä päivästä lähtien olemme määrätietoisesti rakentaneet ydin tiimiä ja ensimmäistä palvelutuotekokonaisuutta, Kantti-opetuspeliä ja -koulutusohjelmaa.  

 

Mukaan matkalle astui Käsikirjoittajamme Tommi Heikkinen, sekä Artistimme Rodrigo Quintana. StuDisco Crew kasvaa ja mukaan on tullut monia taitavia tekijöitä tuotannon eri saroille. 

StuDiscon tavoitteena on pitkällä tähtäimellä luoda useita kansainvälisesti tunnettuja pelejä ja kehittää näistä saatavilla tuloilla liiketoimintaa. Luomalla kontakteja ja verkostoja voidaan mahdollistaa yrityksen kansainvälinen kehittyminen ja skaalautuminen. Täten vahvistaen nuorten syrjäytymisen ehkäisyä pitkäjänteisesti. Tavoitteena on vakiinnuttaa asema kansainvälisillä markkinoilla suomalaisena milenterveys-, riippuvuus-, päihde- ja pelikasvatuksen opetusteknologian tuottajana.  

Yhteiskunnallisena yrityksenä StuDisco Oy:n toimintaa ohjaa rajoitettu voitonjako, tämä varmistaa toiminnan eettisyyden ja voiton ohjautumisen liiketoiminnan kehittämiseen ja täten palveluiden vahvistamiseen. 

CREW
PERUSTAJAT

Founder

CEO

Venla Elovaara

LinkedIn

Yhteisöpedagogi, jonka pääosaamiset ovat valmentaminen, ehkäisevä mielenterveys- ja riippuvuustyö.


Founder

CTO

Santeri Loitomaa

LinkedIn

CTO fix, jonka pääosaamiset ovat ohjelmointi, pelisuunnittelu ja helpdeskinä oleminen.

 

Founder

Creative Director

Tommi Heikkinen

LinkedIn

Ideanikkari, jonka pääosaamiset ovat pelin käsikirjoittaminen, pelisuunnittelu ja pelitiimin johtaminen.

 

Co-founder

Lead Game Artist

Rodrigo Quintana

LinkedIn

Graafinen suunnittelija, jonka pääosaamiset ovat peligrafiikan suunnittelu ja piirtäminen.

Co-founder

COO

Kristian Tillander

LinkedIn

CREW
HENKILÖKUNTA

Ohjelmoija 

Kantti-opetuspeli

Kim Holviala

LinkedIn

YHTEYSTIEDOT

Toimipisteemme sijaitsevat Turussa ja Espoossa;

 

Pharma City: Turku Game Hub

Aalto-yliopisto: Startup-keskus A Grid

Sekä verkossa Discord: StuDisco